Portofoliul nostru de clienți include fermieri, asociații agricole, trader-i de cereale, etc., cărora oferim servicii de proiectare, implementare, montare și integrare a sistemelor de prelucrare și depozitare a cerealelor. Parteneriatul cu producătorii de silozuri renumiți, reprezintă una din condițiile ce garantează competența noastră, condusă de obiectivul realizării unor proiecte de calitate.

   De-a lungul anilor, Colass a reușit să-și extindă gama produselor și serviciilor prestate, variind de la montajul propriu-zis al silozurilor de cereale, la antreprenoriat general care oferă proiecte la cheie. Astfel, in prezent, executăm si construcțiile civile, proiectarea si realizarea de fundații pentru silozuri, proiectarea, livrarea și montajul de suprastructuri metalice, proiectarea livrarea și montajul turnurilor de elevatoare, proiectarea livrarea și punerea in funcțiune a tablourilor electrice de automatizare. Asigurăm garanția montajului conform standardelor dar şi mentenanța sistemelor de ventilare, uscare, încărcare, descărcare a silozurilor.

   Silozurile sunt livrate în secțiuni diferite pentru a eficientiza asamblarea. Acoperișul este construit din secțiuni ușoare cu întăriri care la fel, pot fi ușor asamblate. Silozurile sunt rezistente şi pot fi montate cu păsărele şi sisteme de benzi rulante fără a fi nevoie de întăriri suplimentare.

Avantajele complexelor de prelucrare și păstrare a cerealelor

   Depozitarea cerealelor in silozuri se face in mod vertical, în timp ce în hale, acestea sunt depozitate în mod orizontal. Utilizarea silozurilor metalice oferă o serie de avantaje:

 • Suprafața de teren ocupată. Se utilizează o suprafață mai mică de teren, ceea ce este un factor important atunci cînd nu dispuneți de teren sau dacă terenul este costisitor, ca de exemplu cel din porturi;

 • Menținerea unor condiții optime pentru depozitarea cerealelor spre exemplu: controlul temperaturii, asupra insectelor, mucegaiului, pasărilor, care in cazul depozitărilor îndelungate pot aduce pierderi însemnate;

 • Costul mai mic față de cel al halelor, deoarece presupune automatizarea echipamentului de transportare a cerealelor. Atât încărcarea cât și descărcarea pot fi efectuate automat, cu ajutorul unui sistem automatizat;

 • Costul general mai scăzut.

Uscătoare de cereale

   Uscătoarele oferă flexibilitatea necesară pentru a recolta cerealele într-o perioadă convenabilă. Echipamentele noastre sunt dotate cu un sistem întreg de automatizare și pot usca aproape orice tip de produs. Câteva dintre avantajele deținerii unui uscător de cereale sunt:

 • Recoltarea poate fi începută devreme, pentru a reduce riscul spargerii boabelor și pentru a evita distrugerea recoltei din cauza condițiilor atmosferice;

 • Cerealele pot fi vândute la umiditatea solicitată de cumpărător;

 • Cerealele pot fi uscate pentru a rezista mai mult timp în siloz, în scopul vânzării la momentul dorit;

 • Posibilitatea asigurării unui tampon pentru situațiile în care recoltarea este efectuată rapid, așa cum se întâmplă când sunt folosite combine de capacitate mare.

 Curățarea cerealelor

Curățarea cerealelor reprezintă etapa finală a procesului de recoltare. Această etapă constă în eliminarea impurităților și a reziduurilor din masa de cereale în vederea eficientizării următoarelor procese la care va fi supus produsul (uscare, stocare, vânzare). Prin masa de cereale proaspăt recoltate se pot infiltra elemente nedorite care pot atrage de la sine probleme greu de gestionat:

 • Materiale inerte (pietre, pământ, praf, paie, coji, frunze, gunoi, alte resturi vegetale);

 • Elemente metalice;

 • Boabe sparte, alterate, semințe mici și improprii germinării;

 • Semințe de buruieni sau de alte cereale.